Web Analytics Made Easy - Statcounter

 خبرگزاری مهر- گروه استانها، مریم کشاورز مسعودیان: موکب های ایرانی در مسیر با فواصل مشخص حضور دارند و اکثر خدمات مورد نیاز زائرین را ارائه می کنند اما نباید فراموش کرد که مسیر اربعین راه وحدت و اتحاد مسلمانان نقاط مختلف دنیاست، از این رو برخی از زائران توجه ویژه ای بر حضور در موکب های عراقی و غیر ایرانی دارند و تا جای ممکن از پذیرایی و اسکان این موکب ها بهره می برند و در این راه قطعا رفقای خوبی هم پیدا می کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

درمسیر مردم روستاهای اطراف با خودروهای شخصی، ون ها و موتورهای سه چرخ کرایه ای برای اسکان زائرین مراجعه می کنند، معمولا از ساعت ۴ تا ۵ بعد ازظهر این میزبانان مهربان برای پیدا کردن «روزی» امشب خود وارد مسیر می شوند و در نهایت تا یکی دو ساعت بعد با میهمانان خود راهی منزل می شوند.

وقتی وارد خانه یکی از این روستائیان می شویم  از طعامی که برای وعده شام تدارک دیده اند استفاده می کنیم، احترام به میزبان از واجبات است و همین مسئله موجب می شود تا خاطرات خوشی از مردم ما برای این افراد به یادگار بماند، از سوی دیگر زائران ایرانی که طی این سالها راهی این مسیر می شوند عشق و تشکر خود را با دادن هدایای کوچک، از گل سر گرفته تا شکلات و آجیل و سوغاتی شهرستان به میزبانان اعلام می کنند.

اقامه نماز اول وقت و حرکت بعد از نماز صبح از دیگر مواردی است که برای این مردم از اهمیت ویژه ای برخوردار است. ، تقریبا ۳ منزل تاکربلا راه است. اگر هر نیم روز بتوانیم بین ۲۵۰ تا ۳۰۰ عمود را طی کنیم در نهایت با گذشت ۳ روز کامل به کربلا خواهیم رسید.

به موازات مسیر پیاده روی نیز ماشین های صلواتی در حال حرکت هستند و زائرین را ۲۰۰ عمود همراهی می کنند. ماشین های کرایه ای نیز در تمام مسیر حضور دارند و با ۱۰ هزار تومان یا همان ۱ هزار دینار  این مسافت را همراه شما خواهند بود.

لزوم وحدت در بین مسلمانان جهان

استفاده از آب‌های بسته بندی شده، غذاهای آشنا و به اندازه از مهم ترین اقدامات بهداشتی و درمانی توصیه شده در طول مسیر است، اینجا نباید از کنار حتی یک سرما خوردگی هم ساده گذشت، هر ۵۰ الی ۶۰ عمود یک پایگاه هلال احمر، پزشکی یا درمانگاهی دایر شده است که به پانسمان پاهای تاول زده، ارائه درمان های سرپایی و جلوگیری از شیوع آسیب دیدگی ها می پردازد.

مردم عراق و سایر کشورهای مسلمان نیز در طول این مسیر با دایر کردن ایستگاه های ماساژ ، فیزیوتراپی و موارد این چنینی تلاش می کنند که زائران کمترین میزان خستگی را تجربه کنند.

بعد از گذشت نزدیک به ۱ هزار و ۲۰۰ عمود تقریبا به ورودی های شهر می رسیم، مسیری که با انشعابات مختلف راه های متفاوتی را برای رسیدن به حرم در اختیار افراد قرار می دهد، همین انشعاب شدن موجب می شود تا از ازدحام زائران در مسیرها کاسته شود و موکبهای مستقر در مسیرهای اصلی و فرعی توان خدمت رسانی به زائران افزایش یافته است.

افرادی که تمایل دارند در شهر کربلا مستقر باشند باید موکب های دورتر را برای اقامت انتخاب کنند، چرا که اکثر مواکب و اقامت سراهای حاشیه حرم تکمیل ظرفیت شده، حتی می توان گفت تمام خیابان های این شهر از ظرفیت تکمیل است و این هنر حسین است که چنین آئینی بزرگ و فراگیر را در کنار آرامش و امنیت آن هم در کشوری که سال ها منشا نا امنی و آشوب بوده برگزار کند.

دسته های عزاداری در هر گوشه ای به زبان های مختلف مشغول عزاداری و نوحه خوانی هستند، برای کسی فرقی نمی کند، زبان چیست، این جا حسین واژه مشترک همه زبان های دنیاست.

عمود ۱۴۰۷ عمود سلام

معمولا سفر زائران به گونه ای هماهنگ می شود که روز اربعین همه در کربلا باشند و با نزدیک تر شدن به شهر کربلا این اشتیاق برای رسیدن به مقصود بیشتر هم می شود، زائران حالا خاکی تر از همیشه، خسته، درد کشیده با پاهایی که تاول هایی ارزشمند با خود به همراه دارند در مقابل حرم می ایستند، السلام علیک یا ابا عبدالله الحسین، السلام علیک یا ابالفضل العباس(ع).

شهر بی اندازه شلوغ است، اغلب زائران با توجه به توصیه های انجام شده از راه دور زیارت نامه را می خواندند و اصراری برای حضور در حرم های مطهر نیست اما به هر حال با توجه به ازدحام جمعیت بین الحرمین و حرم های مطهر بی نهایت شلوغ است و برای زیارت باید بین ۱ تا ۲ ساعت در صفوفی که توسط خادمین نظم بخشیده شده است منتظر باشیم.

اینجا پایان راه عاشقی افرادی است که برای ابراز عشق و ارادت راهی این مسیر شدند.

خرم آن لحظه که مشتاق به یاری برسد            آرزومند نگاری به نگاری برسد
دیده بر روی چو گل بندد نبود خبرش        

 گ گر چه در دیده ز نوک مژه خاری برسد
لذت و صل نداند مگر آن سوخته‌ای

 که پس از دوری بسیار به یاری برسد.

کد خبر 4750774

منبع: مهر

کلیدواژه: اربعین 98 قزوین موکب اربعین 98 اربعین حسینی مرز مهران ایلام زائران اربعین بوشهر گرگان قزوین شیراز شهرکرد موکب رادیو اربعین مرز شلمچه خطبه های نماز جمعه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۵۵۱۳۵۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد

میثم پرهیخته مدیر پایانه خسروی در غرب کرمانشاه گفت: بر اساس ارزیابی صورت گرفته که پارسال اربعین توسط بازرسان مستقر در مرز‌های اربعینی صورت گرفت، خسروی به عنوان اصلی ترین، قدیمی‌ترین و باسابقه‌ترین مسیر برای تردد زائران به عتبات عالیات بیشترین رضایتمندی را توسط زائران کسب کرده و از نظر خدمات و امکانات در بین مرز‌ها رتبه اول را به دست آورد از این رو امسال مورد اقبال بیشتر زائران خواهد بود.

وی افزود: از ابتدای امسال تاکنون در مجموع با میانگین تردد روزانه بیش از یک هزار نفر بیش از ۴۰ هزار زائر از این مرز رسمی عازم عتبات عالیات شده و یا به کشورمان بازگشته اند که در ایام پایانی هفته و برخی روز‌های تعطیل میانگین تردد‌ها به روزانه حدود ۲ هزار نفر نیز می‌رسد.

وی اظهار کرد: هم اکنون تردد زائران از مرز خسروی به صورت شبانه روزی است و تمام امکانات و زیرساخت‌ها و شرایط برای تردد زائران در این مرز فراهم است از این رو هر ساعتی که زائران به مرز مراجعه کنند می‌توانند عازم عراق شده و یا از این مرز به کشور بازگردند.

مدیر پایانه مرز خسروی گفت: پارسال در مجموع یک میلون زائر از مرز رسمی خسروی تردد کردند و پیش بینی‌ها حکایت از افزایش ۵۰ درصدی زائران از این مرز دارد به گونه‌ای که ما آمادگی پذایریی بیش از یک میلیون و ۵۰۰ هزار زائر را داریم.

پرهیخته ادامه داد: طرح توسعه پارکینگ ها، سایبان‌ها و گیت‌های ورود و خروج در مرز خسروی و منذریه عراق سال گذشته انجام شد و امسال نیز تا پیش از اربعین بازهم توسعه پارکینگ‌ها و انجام سایبان در مرز منذریه را در دستور کار داریم تا بتوانیم شرایط خوبی را برای میزبانی از زائران در این مرز قدیمی و باسابقه برای سفر امن و راحت زائران فراهم کنیم.

او گفت: احداث و نصب ۱۲ هزار متر سایبان با جت فن و مه پاش، ۸۸ گیت پذیرش زائران در ۲ مرز خسروی و منذریه (عراق)، افزایش امکانات رفاهی و بهداشتی با احداث سرویس‌های بهداشتی و توسعه و تجهیز پایانه خسروی و همچنین آسفالت راه‌های منتهی به مرز و ۲ بانده شدن لاین رفت و برگشت جاده‌های کرمانشاه تا مرز خسروی بخشی از اقدام‌های صورت گرفته در مرز خسروی طی پارسال بود.

مدیر پایانه مرز خسروی گفت: امنیت کامل در مسیر منذریه تا شهر‌های زیارتی کشور عراق نیز برقرار است و زائران می‌توانند با خیال آسوده این مسیر را که نزدیکترین مرز با بغداد و کربلای معلی است؛ انتخاب کنند.

خسروی کوتاهترین مسیر به کربلای معلی

مرز خسروی در شهرستان مرزی قصرشیرین در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت عراق و از این طریق به کشور سوریه و در نهایت به بندر حلب در ساحل دریای مدیترانه متصل می‌شود.

مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرز‌های کشورمان با شهر‌های زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.

قصرشیرین در غرب کرمانشاه بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و بیش از ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارد که دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.

در این شهرستان ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا درجه سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و۵۰ تخت از اوایل دهه ۸۰ ساخته شده تا زائران عتبات عالیات در مسیر تردد خود به عراق، یک شب را در این منطقه مرزی اقامت داشته باشند، این مهم با هدف رونق بخشیدن به شهر و بهره مندی مردم قصرشیرین از مزایای تردد زوار صورت می‌گرفت.

خسروی یکی از مرز‌های مهم و با موقعیت راهبردی کشورمان است که این مرز بین المللی قدیمی‌ترین مرز رسمی کشورمان با عراق برای تردد زائران عتبات عالیات است که در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده است.

با توجه به رضایتمندی زائران در مرز خسروی، به طور یقین شاهد افزایش زائران در این مرز خواهیم بود و این افزایش نیازمند زیرساخت‌های لازم است که فضا‌های جدیدی را ایجاد کنیم که باید در ایجاد پارکینگ، پایانه‌های مسافری و افزایش فضا‌های رفاهی زائرین برنامه‌ریزی ویژه صورت گیرد.

باشگاه خبرنگاران جوان کرمانشاه کرمانشاه

دیگر خبرها

  • کلاف سردرگم فاضلاب شهر بندرعباس با عزم دولت سیزدهم باز شد
  • اعلام آمادگی ۳ هزار و ۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • اعلام آمادگی ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • همایش آموزشی توجیهی زائران حج تمتع در همدان
  • همایش توجیهی آموزشی زائران حج تمتع شهرستان بیرجند
  • همایش آموزش متمرکز حج به زائران مازندران
  • مرز خسروی روز به روز مورد استقبال بیشتر زائران قرار می‌گیرد
  • گردهمایی بزرگ حجاج در استادیوم آزادی
  • همایش سراسری توجیهی آموزشی زائران خانه خدا -بوشهر
  • همایش بزرگ زائران حج تمتع منطقه کاشان برگزار شد